Tuesday, October 31, 2006

Hvor bevæger vi os hen.

Når man ser sig omkring i menneskemylderet af familie, venner, bekendte eller venners venner, så er der sket mange forandringer. Ser man ud i det politiske liv er forandringerne store - læs elendige og dog. Vores selvværd har aldrig været større end i dag. Vi tillader os selv at bruge et sprog indbyrdes uden at tænke over hvem modtageren er. Tænk hvis jeg ikke blev hørt/set. Vi omgås mennesker som ligegyldigheder vi taler til dem og ikke med dem. Tænk at vi måske er enfoldige, primitive eller bare helt almindelige. Respekten for hinanden mangler i en grad jeg aldrig har set før. Vores/min mening er mere rigtig en den enfoldige. Politikeren har mere ret end jeg har og dog. Kan vi/jeg som menneske blive ved med at se/høre på de små antydninger af mobning. Dette er nogle tanker man gør sig. Teknologien har ikke ansvar for vores adfærd, det er noget tillært som kan ændres.
Brug/misbrug af mennesker. Nej det er ikke seksuelt, det er udelukkende mentalt. Vi peger stadig fingre af hinanden. Vi er blevet bombet tilbage til en tid hvor man kunne se ulighederne blandt mennesker. Er vi blevet hovne? Er det fordi vi har adgang til så mange medier idag at vi kan skjule os bag en skærm? Når vi så møder menneskene mener vi at kende dem og dermed tror vi at alt kan siges.
Dette var bare nogle små tanker om mennesket. Det er ikke nogen hensigt at ramme nogen nulevende personer.
Resultat af deltagelse.

Imorgen vil jeg sende en gave afsted til Bente T. i Nr. Alslev på Falster, da hun bød på flest ord med A. Det kan være der kommer en lille trøstepræmie til de 2 andre der var så venlige at komme med nogle bud.

Imorgen går det atter løs. En ny måned starter og et nyt bogstav kommer. November er =
B. Det bliver spændende at se hvor mange der vil være med på spøgen. Når November er slut kan jeg se hvem der skal have tilsendt en gave. Find alle de ord, tegninger, udtryk, arbejdssituationer som er strikkerelevant.

Monday, October 30, 2006

Strikkehistorie.

Jeg har idag læst Skalk 2006 nr. 5. Interessesant læsning. Nu håber jeg det vil være læsbart ellers kan det købes eller lånes på biblioteket.


Det meste af det der skrives om vidste jeg i forvejen. Det der gør artiklen interessesant er at nu har man fundet strikkede tekstiler i en udgravning.

Friday, October 27, 2006

Vind og vejr.

Brug af ord er en sjov størrelse. For om det stormer eller blæser afhænger af hvor i landet man bor. Jeg tror det stormer i øst Danmark - hørt i nyhederne - men her i det vestlige Danmark er det blæsevejr. Måske der nogle steder i landet har været oplevelser som tegningen nedenfor.
Nå jeg har fået taget de fleste af min havekrukker ind. Jeg har nogle planter der ikke tåler frost. Mit citrontæ, min olivenbusk jeg købte i sommers i Frankrig og min hawaiblomster. Jeg er ved at være vinterklar, nu mangler jeg kun at binde mine roser op og måske dække dem lidt til.

Friday, October 20, 2006

Min trejde gave fra en NHV4

Dette indlæg burde jeg have lavet for et par dage siden.
Jeg har modtaget en æske af en hemmelig ven. Et fint håndlavet kort med en sød hilsen og tak for sidst i Svendborg. Den gode giver har monteret et håndbroderi på låget og et fløjlsbånd som kant. Hvilket andet motiv kan der være på låget end roser når det er mig. Som om det ikke var nok - ja forkælet bliver jeg stadig for i æsken ligger en pose rosenknopper herfra. Jeg kan så vælge om jeg vil bruge dem som potpouri eller lave mig en god kop urtethe. Begge dele er vist mulig. Det bliver lidt godt på denne årstid.
Den gode giver er dette kære menneske. Jeg vil hermed takke Sonja L. rigtig mange gange og glæder mig til et gensyn, håber ikke det varer alt for længe.

Thursday, October 19, 2006

Flere A-ord.

Jeg vil da gerne komme med 3 forslag:
Arbejdsstilling, Arbejdstegning, Afkortede pinde/rækker.
Alpaka og Angoragarn.
Skrev Bente T fra Nr. Alslev på Falster

Sunday, October 08, 2006

Indkomne strikkeudtryk.

Netttie skriver: må være Aranstrik.

Dorthe Nyno skriver: Aranstrik (strik med snoninger), Aflukning, Angorauld.

Begge skriver der er en sjov ide.
Disse er de første flere følger senere.
Med tiden vil alle udtryk blive samlet i et dokument.

Friday, October 06, 2006

Nu står verden ikke mere.

Mit link tilhyggelige hjemmesider er ikke som det skal være. Der er nogen der har lagt et link ind om bin Laden. Nu har jeg slettet punktet. Mine sympatier går i en anden retning end denne person. hvadr.
En månedlig tilbagevendende oplevelse.

Jeg har fået en blog ide. Måske ikke ny, hvem ved. Det går ud på at hver kommende måned skal have et nyt bogstav. Hvad vil jeg så med det. Jeg vil forsøge at samle alle, ja du læser rigtigt alle - hold nu fast - strikkeudtryk/teknikker/redskaber/billeder. Så har du et udtryk eller et redskab eller et billede, så vil jeg samle dem alle her på bloggen. Vi starter med A, resten af oktober måned. Jeg vil vise alle indkomne forslag på bloggen samt navnet på personen (kun hvis man ønsker det nævnt). Hver måned vil jeg udlodde en garnpræmie til flest indkomne forslag.
Jeg vil starte med en aflukning.
Send dine forslag til ireneb@mail.dk

Thursday, October 05, 2006

Baby tøj og julesokker.

Jeg er gået igang med at strikke børnetøj. Jeg startede for et stykke tid siden. Jeg har strikket en bolero, hue og halstørklæde til en pige ca. 4-5 år. Jeg har fået et blad til at købe sættet, derfor ikke noget billede. Jeg havde sættet med til strikkefestival i Svendborg.


Jeg har i samme garn strikket en slå om trøje og hue til baby. Sættet er strikket i Mohair Stretch. Det er ikke fordi der går meget garn til babytøj - 87 g til dette sæt- for at være nøjagtig.
Jeg er gået i gang med en pigekjole, oppefra og ned - billede kommer senere.

Det er måske lidt tidligt at tænke på jul, men ikke når man som jeg skal strikke den første strømpe. Normalt strikker jeg ikke strømper, men nu skal det være. Det vil måske blive de eneste strømper jeg strikker. Jeg har tænkt at påbegynde julestrømpen, til julekortene eller til adventsgaver. Det kan være mine sønner kan bruge en julestrømpe.
Min ide er at strikke efter dette hæfte.

Jeg havde for nogen tid siden strikket hue og vanter i Oldmill pladegarn til voksne, nu har jeg lavet sættet til små piger næsten julefarve.

Se selv. Der er gået lidt jul i dette sæt.Monday, October 02, 2006

Hvordan er jeg.

Jeg har prøvet denne test ligesom mange andre.

You Are Teal Green

You are a one of a kind, original person. There's no one even close to being like you.
Expressive and creative, you have a knack for making the impossible possible.
While you are a bit offbeat, you don't scare people away with your quirks.
Your warm personality nicely counteracts and strange habits you may have.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails