Nu er alle ingredienserne klar til min hjmmelavede tiramisu.
Jeg har brugt en opskrift fra min Italienske kogebog: Culinaria Italia.
Min hjemmelavede mascarpone har været 2 dage undervejs. 1 liter piskefløde er blevet varmet op til ca 90 grader sammen med lidt vinsyre. 1 døgn på køl for at tykne, derefter 1 døgn til afdrypning (vallen skal dryppe fra). Nu er den brugbar og der er ca 600 g mascarpone. Dette produkt tro jeg faktisk vil kunne bruges til rygeost eller anden lækker smøreost med krydderier.
Nå tilbage til min tiramisu, ingredienserne kan du se på billedet. Det eneste jeg mangler er en lille kop ekspresso.
Jeg bruger:
200g lady fingers
500g mascarpone
2 dl piskefløde
lidt sukker
amaretto, her kan du bruge anden spiritus
4 æggeblommer og jeg bruger gerne friske æg, det tør jeg nemlig godt
cacao
7 comments:
Sikken et lækkert projekt der er noget tidskrævende, men hvis man kan lide at sysle med at stå i køkkenet er det skønt. Elsker selv at stå i køkkenet:) Fortsat god søndag:)
Planlægning er en god ven her i huset!
Fortsat god søndag til dig, Marianne!
Jeg eeeelsker Tiramisu! :)
Det lyder vel nok lækkert, Irene! Jeg er vild med den dessert.
Ha' en rigtig god mandag!
Velkommen til min blog Pernille, jeg håber du vil få det hyggeligt ved at læse med.
Tiramisu smager rigtigt godt.
Ha' en god dag, Pernille
Tak for dine søde ord, Madame!
Rigtig god mandag til dig, Madame!
Kære Elin
Tak for din interesse for mine opskrifter. Jeg vil da vældig gerne være med på din side.
Forsat god aften til dig.
Varme klem, Irene!
Post a Comment