Wednesday, October 29, 2008

Der snakkes/Talking

Alle snakker om den økonomiske krise men hvem er det reelt som har ansvar for at problemet er opstået?
Forleden dag snakkede jeg med en islænding som egentlig ikke var særlig stolt af at være islænding. Jeg spurgte hvorfor og svaret kom prompte: vi har levet over evne og det er jeg ikke stolt over. Jeg kunne kun svare at det jo ikke er vores krise men bankernes. Det ER bankernes økonomiske krise og IKKE vores. Jeg ER stadig en stolt dansker selvom vores banker har krise og det mener jeg også at islændingene bør være.
Jeg vil ikke påtage mig andres (læs: bankernes fejl). Alt hvad jeg gør ER jeg stolt over at gøre også selvom jeg bruger af mine økonomiske resurser.

Everybody is talking about the financiel crises but who have the responsibility?
For a couple of days I talked to a icelandic lady who was not proud of beeing from Iceland. I asked her and she answered imedieatlly: we have been living to fat and I am not proud of it. My only answer was that the crises was the banks and not ours. I am still a proud Dane even the banks is banqrupt and I think the Icelandic should be too.
I would not take over others (read: our banks failiure): Alll I can do is to be proud even id I am going to use of my financial resourses.

4 comments:

Fríða said...

jeg er i grunden helt enig. dette er ikke almindelige menneskers fejl, det er ikke dem der har köbt privatfly for lånte penge. men, vi har da også være glade for at få vores andel i alle pengene og mange har brugt alt for mange lånspenge. nu bliver vi alle nödt til at se lidt nærmere på de rigtige værdier i livet, og det kan kun være godt og nyttigt.
kh.fra Island
Frida

Denblyviol said...

Det er ikke fordi jeg vil fralægge mig ansvaret. Jeg mener bankerne kunne have stoppet al udlån på et langt tidligere tidspunkt. Helt klart er der andre værdier i livet end et privatfly.
Det er de livsnære værdier der er vigtigst for os alle. Vi skal altid huske på at det er disse som bringer os videre. Pas godt på dig selv. Nyd dagen.

Stephanie... said...

Dear Irene: where did you get the photo of the Eagle? My first boss when I started working for a magazine had been the financial editor for the Brooklyn Daily Eagle. I think it stopped publication in the 1950s.

I agree with you about the finances. We finally have had our election and I hope our new president will help sort it out. I'm SO GLAD that he won--it has been a LONG time since anyone I voted for was elected president ;)

Denblyviol said...

I found the picture on internet. I do not hope there is any copyrights ;-))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails