Sunday, March 31, 2013

Rugbrødsopskrift

Rugbrødene jeg satte til hævning forleden er næsten spist nu.
Rugbrødsopskrift
Hvis du har lyst til at bage dette rugbrød er opskriften nedenfor.

1 glas surdej - (1 glas surdej)
1,5 l vand (lunkent) - (10 dl vand)
600 g skårne rugkerner - (400 g skårne rugkerner)
150 g rugmel - (100 g rugmel)
750 g hvedemel - (500 g hvedemel)
6 tsk salt - (4 tsk salt)

Hæver ca 1 døgn
Herefter

Tilsæt ½ liter vand - (3½ dl vand)
1 kg rugmel - (666 g rugmel)

Tag surdej fra og drys med salt

Hældes i forme (der er i denne portion til 3 rugbrød)
Hæver ca 4 - 5 timer alt efter årstid

Pensles med smeltet smør
Prikkes med gaffel

Bages ved 180 grader i 2 timer HUSK: ikke varmluft

Da min røremaskine ikke kan rumme denne portion har jeg reduceret mængden som du ser til højre.
Jeg har denne røremaskine. Købt her.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails