Sunday, September 10, 2006

En god dag.

Idag trængte min mand og jeg at komme en tur ud på heden og plantagen der ligger for enden af vores marker. Vores hede har ikke været opdyrket siden Istiden, der er et rigt dyreliv hele året rundt. Her kan man finde klokkelyng og alm hedelyng. Da heden er fredet må man ikke plukke af lyngen. Klokkelyng er en lidt sjælden lyngtype vokser på fugtige jorde og blomstrer oftest i juni/juli. Men vi fandt faktisk noget klokkelyng der stod og blomstrede idag d. 10.september.
Prøv at se er de ikke smukke.

På denne årstid kan man være heldig at finde svampe. Da det har regnet meget i august er der i år rigtig mange svampe. Rød fluesvamp er flot men ikke spiselig. Til gengæld fandt vi for første gang nogle Karl Johan svampe ellers er det normalt brunstokket rørhat.
Det bliver lidt ekstra tilbehør til vores aftensmad.

Inde i plantagen er en lille sø ejeren har bygget et lille hus man kan kravle op i, her nød vi stilheden. Det er et hyggeligt sted blev vi enige om. Vi burde gå herud lidt oftere.

2 comments:

nettie said...

Héj Irene!
Der ser bare rigtig hyggeligt ud i det lille hus ved søen. Og jeg er lidt misundelig på den fine lyng lige uden for døren. Æææææælsker lyng i alle afskygninger.
kram
nettie

Rosenhaven said...

Hej Nettie
Ja lyngen er smuk i alle afskygninger, men også meget sårbar.
Hilsen Irene

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails