Friday, January 10, 2014

Skat og sponsorgaver

Jeg ved godt - for nogen er det jo snart selvangivelses tid eller det hele er jo næsten automatisk.

Jeg havde glemt det og vidste det egentlig godt nu ved du det også.

Læs mere på denne side. Jeg laver jo også selv af og til give-aways.
Gaver fra andre end den nærmeste familie
Almindelige gaver i forbindelse med jul, fødselsdag, barnedåb, konfirmation, bryllup, ved fratrædelse, jubilæer, lignende lejlighedsgaver og reklamegaver af beskeden værdi er skattefri.
Får du en gave, som er større, end hvad der almindeligvis er passende, skal du betale skat af den. Det gør du ved at skrive værdien af gaven på din årsopgørelse, rubrik 20. Der er ingen faste grænser for, hvad der en almindelig gave, og hvornår den bliver så stor, at du skal betale skat. Hvis du er i tvivl, kan du ringe til os på 72 22 18 18.  

Gaver, der altid er skattepligtige

Hvis du for eksempel modtager en gave som tak for undervisning eller et foredrag, så er gaven skattepligtig. Gaver, du får tilsendt, og som du eventuelt kan anmelde på en blog, er også skattepligtige, også selvom du vælger ikke at skrive om dem.
Hvis gaven er et gavekort eller en kontantgave, skal du betale skat af beløbet. Ved tingsgaver skal du kun betale skat af den værdi, gaven har for dig.
Du skal selv indberette værdien af gaver. Det gør du ved at skrive værdien på din årsopgørelse, rubrik 20.

Indsamlede penge er i visse tilfælde skattefri

Indsamlede penge, som alene er en anerkendelse af modtagerens fortjenester, er skattefri. Indsamlede penge, der gives til syge/tilskadekomne, personer ramt af ulykke eller katastrofe eller deres efterladte, er skattefri.
Indsamlede penge til andre formål skal modtageren betale skat af.
Er du i tvivl om de indsamlede penge er skattefri, kan du ringe til os på 72 22 18 18.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails